نگهداری و بزرگ کردن کودک وظیفۀ هر دو نفر شماست. بهتر است صادق باشید تا خودتان را از این وظیفه مبرا نکنید و تمام کارها را روی دوش همسرتان نیندازید.
 

مقدمه

بعد از تولد کودک و زایمان همسرتان، احتمالاً کمی اطراف تان شلوغ است و دوست یا یکی از اعضای خانوادۀ همسرتان یا نزدیکان شما در کنار همسر شما می‌ماند. اما زمانی که همه چیز به شکل قبل خود برگردد، این پدر کودک است که باید با کنترل اوضاع و زندگی را در خانه سر و سامان بدهد. این که چطور بتوانید خانوادۀ جدید را با کمک همسرتان مدیریت کنید، می‌تواند تأثیر زیادی در آیندۀ خانوادۀ شما داشته باشد. در این مطلب می‌توانید با نکاتی در مورد نقش و همراهی پدران پس از زایمان همسران شان آشنا شوید.
 

راهکارهایی برای همراهی همسر

اگر شما پدر یک نوزاد تازه متولدشده هستید، بهتر است برای داشتن تسلط بهتر روی اوضاع خانه و زندگی پس از زایمان همسرتان، با نکاتی آشنا باشید تا بتوانید آرامش بیشتری طی این روزها داشته و پدر و همسری شادتر باشید. برخی از این نکات شامل موارد زیر است:
 
دست‌پاچه نشوید:
 تجربۀ دفعۀ اول بچه‌دار شدن می‌تواند تجربۀ شیرین و در عین حال پراسترسی باشد. شما به عنوان یک همسر باید بتوانید خودتان را آرام کنید تا این آرامش به همسرتان هم منتقل شود. بهتر است همۀ کارها را به تنهایی انجام ندهید و در ذهن تان برنامه‌ ریزی کوچکی برای خرید، پذیرایی از مهمان‌ها، کمک به همسر و چیزهایی مثل این داشته باشید و قبل از هر کاری نیز سعی کنید آرام باشید.
 
درک بهتری داشته باشید:
 همسر شما تازه زایمان کرده و کودکی را به دنیا آورده است. شما می‌توانید از او برای تلاش و زحمتی که برای این ‌کار متحمل شده است، تشکر کنید و بگویید که خوشحالید که کودک تان را زنی قوی همچون او به دنیا آورده است. روزهای اول پس از زایمان، ممکن است همسرتان زودرنج، عصبانی یا نگران باشد. وضعیت او را درک کنید و اگر سرزنشی از او شنیدید، نادیده بگیرید و مطمئن باشید شما بهترین کسی هستید که می‌توانید اوضاع روزهای بعد از زایمان را برای او سر و سامان بدهد.
 
همکاری کنید: 
نگهداری و بزرگ کردن کودک وظیفۀ هر دو نفر شماست. بهتر است صادق باشید تا خودتان را از این وظیفه مبرا نکنید و تمام کارها را روی دوش همسرتان نیندازید. برای همکاری در مراقبت از کودک و تربیت او، با موافقت همسرتان برنامه‌ای تنظیم کنید. بعضی وقت‌ها شما پوشک کودک تان را عوض کنید. با مراقبت مسئولانه و منظم از کودک، از طرفی رضایت همسرتان را جلب می‌کنید و از طرفی با فرزندتان ارتباط برقرار می‌کنید. با این ‌کار، کودک تان نیز در آینده حس نزدیکی بیشتری با شما خواهد داشت. از این اتفاق ساده نگذرید، زیرا فرزندتان بیشتر از آنچه فکر می‌کنید به حس کردن وجود پدرش احتیاج خواهد داشت.
 
در شیردهی شریک شوید: 
هرچه می‌توانید هنگام شیردهی کنار همسر و فرزندتان باشید و اگر همسرتان موافق بود، گاهی شیر دوشیده‌شدۀ او را در شیشه‌شیر به نوزاد بدهید. اگر کودک تان را با شیر خشک تغذیه می‌کنید نیز می‌توانید در این کار دلچسب با همسرتان شریک شوید. اگر هیچ‌کدام از این موارد را به دلیل مشغلۀ کاری نمی‌توانید انجام دهید، بعضی از شب‌ها که کودکتان بی‌قراری می‌کند و خوابش نمی‌برد، قبل از این که همسرتان بیدار شود، بلند شوید و کودک را بغل کنید و کمی راه ببرید تا آرام شود و همسرتان بتواند کمی بیشتر استراحت کند. سعی کنید به هیچ دلیلی، از تجربۀ این لحظات ناب و زیبا چشم‌ پوشی نکنید و آنها را نادیده نگیرید.
 
از او حمایت کنید:
 پس از زایمان ممکن است خانواده یا دوستان تان، توصیه‌ها و رفتارهای عمدی و غیرعمد زیادی داشته باشند که خوشایند همسرتان نباشد. الان دقیقاً زمانی است که باید کنار همسرتان باشید و به دیگران اجازۀ دخالت بیجا در زندگی‌تان را ندهید. اگر واقعاً همسرتان بی‌تجربه است و کاری را اشتباه انجام می‌دهد، او را مسخره نکنید و صحت حرف‌های دیگران را با خندیدن به همسرتان تأیید نکنید. بهتر است خصوصی با او صحبت کنید تا مشکل به آرامی حل شود. همسرتان هرگز حمایت‌های شما را در طول این مدت فراموش نمی‌کند.
 
به همسرتان حق بدهید: 
با بزرگ شدن کودک، شاید همسر شما تصمیم بگیرد کار و شغلی بیرون از خانه داشته باشد یا با اتمام مرخصی زایمان، به سر کار خود بازگردد. شما باید به او حق بدهید و اجازه ندهید دیگران او را مادر بی‌مسئولیتی بنامند. با پیدا کردن راه‌حل و با همکاری‌های لازم، به او این امکان را بدهید که بتواند مثل شما به کارش ادامه بدهد و کمتر بی‌دلیل نگران وضعیت کودک باشد.

مطمئن باشید که زندگی خانوادگی شما در گرو اهمیت به این لحظه‌های کوچک و لذتبخش و انجام همین کارهاست. اینها لحظاتی است که برای خانم‌ها اهمیت بسیاری دارد و هرگز آن را فراموش نخواهند کرد. پس سعی کنید در لحظات پس از زایمان همسرتان، حضور پررنگی در خانه داشته باشید و برای بزرگ شدن کودک و موفقیت او در آینده، فقط به تأمین مسائل مادی اکتفا نکنید.

منبع : سایت مادرشو